Ga terug

Sinaasappel Semi Freddo met whiskey

Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 3 stuks sinaasappels
  • 50 gram suiker
  • 100 ml Ierse Whiskey
  • 200 gram witte meringue (schuimpjes)
  • 250 ml slagroom

Instructies
 

  • Boen de sinaasappels schoon en trek er met een canneleermesje mooie reepjes schil af
  • Pers de sinaasappels uit
  • Breng het sap in een steelpan met de suiker en de schilletjes aan de kook
  • Los de suiker al roerende op en laat de siroop twee minuten koken
  • Schep de schilletjes met een schuimspaan uit de siroop, laat ze even boven de siroop uitlekken en leg ze dan op een stuk keukenpapier
  • Kook de siroop daarna in tot er nog een derde van over is en roer de whiskey erdoor
  • Breek 150 gram meringue in stukjes
  • Klop in een kom de slagroom stijf en spatel de meringue erdoor
  • Doe het mengsel over in mooie schaaltjes en laat de parfait in de diepvriezer in 3 – 4 uur stevig worden
  • Neem de parfait uit de diepvries en garneer in het midden met een bergje meringue brokken en sinaasappelschilletjes.