Ga terug

Bramenhangop met pistache (2)

Gang Nagerecht

Ingrediƫnten
  

  • 100 gram pistachenoten
  • 125 ml slagroom
  • 8 gram vanillesuiker (zakje)
  • 2 el poedersuiker
  • 500 gram Hollandse hangop
  • 3 el bramenjam
  • 150 gram bramen
  • 2 el honing

Instructies
 

  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord
  • Klop ondertussen de slagroom stijf met de vanillesuiker en poedersuiker. Spatel de slagroom luchtig door de Hollandse hangop. Roer er kort de bramenjam door, zodat een mooie spiraal ontstaat
  • Verdeel de helft van de hangop over de glazen. Verdeel er achtereenvolgens de helft van de bramen, de rest van de hangop en dan de andere helft van de bramen over. Garneer met de honing en de pistachenoten.