Ga terug

Stoofpeertjes in caramelwijnsaus

Gang Bijgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg stoofperen
  • 1 stuks sinasappel
  • 100 gram suiker
  • 1 ,5 dl rode wijn
  • 1 stuks kaneelstokje

Instructies
 

  • Sinaasappel onder koud stromend water schoonmaken. Een 1/4 deel van de sinaasappel dun schillen van de rest van schil met de citroentrekker sliertjes maken. In een pan met dikke bodem suiker op zacht vuur onafgedekt langzaam laten smelten en goudbruin laten worden (=karamelliseren). Wijn, kaneelstokje, stuk sinaasappelschil en andere 1 1/2 dl water toevoegen. De vloeistof zachtjes aan de kook brengen
  • Schil de peren (laat ze heel) en kook ze in de vloeistof in ongeveer 1 uur gaar. Halverwege voorzichtig keren
  • Peertjes uit het stoofvocht in een schaal. Sinaasappelschil en het kaneelstokje uit het vocht nemen. Stoofvocht op hoog vuur met sinaasappelsliertjes in ca 3 minuten laten inkoken. Saus over de peertjes gieten