Ga terug

Niet-tomatensaus

Gang Bijgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 150 gram wortel schoongemaakt
  • 150 gram bloemkool schoongemaakt
  • 100 gram bietje geschild
  • 200 ml water
  • 2 el appelazijn
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 0,25 tl kurkuma
  • zwarte peper en zeezout naar smaak

Instructies
 

  • Snijd de wortel en biet in smalle schijfjes (ca. 4 mm dik) en snijd de bloemkool in roosjes.
  • Schenk het water in een pan en voeg de bloemkool, wortel en biet toe. Breng dit aan de kook en laat allesĀ zachtjes koken voor 7 min. Zet dan het vuur uit en laat 3 minuten staan met de deksel op de pan.
  • Pureer de groenten inclusief kookwater met een staafmixer of blender tot een dikke saus.
  • Voeg nu de appelazijn, olijfolie, kurkuma en peper en zout toe. Dan nog even goed mixen.
  • Proef de saus en voeg eventueel wat extra zout, peper of appelazijn toe.
  • Mocht je een wat hartiger resultaat willen, voeg dan lekker naar smaak gemalen komijn en edelgist toe