Ga terug

Salade van bonen en tonijn – ensalada de judiones y atún

Gang Bijgerecht, Salade

Ingrediënten
  

  • 2 blikken biologische olifantenbonen van 400 gram ook wel limabonen of boterbonen genoemd
  • 1 blikje tonijn op olijfolie
  • 1 stuks kleine rode ui heel fijn in ringen gesneden
  • 1 el gedroogde oregano
  • verse blaadjes oregano
  • 6 el olijfolie extra virgen
  • 3 el sherry azijn
  • vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies
 

  • Spoel de bonen af onder koud stromend water tot zij niet meer schuimen. Hevel over naar een mooi serveerschaal
  • Maak het blikje tonijn open en giet zoveel mogelijk van de olie af. Verdeel met een vork stukjes tonijn over de bonen en bestrooi het geheel met gedroogde oregano
  • Leg de ringen ui erop. Meng alles goed door elkaar. Maak een vinaigrette door de sherry azijn en de olijfolie goed door elkaar te kloppen. Breng deze op smaak met wat versgemalen zwarte peper en een beetje zout
  • Besprenkel de salade met de vinaigrette en laat hem een paar uur staan. Voeg op het laatst wat verse oregano eraan toe. Serveer de salade met bonen en tonijn samen met wat lekker brood
  • En hij wordt nog lekkerder als je hem van te voren klaarmaakt en een paar uurtjes laat staan zodat de smaken goed kunnen intrekken
  • Bestrooi dan op het laatst met wat verse oregano