Ga terug

Kip en Groentencurry met rijst

Gang Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

Voor de curry

  • 600 gram kipdijfilet
  • 500 gram champignons
  • 500 gram sperziebonen
  • 1 stuks rode paprika
  • 10 stuks bospeentjes
  • 250 gram rijst

Voor de Boemboe

  • 5 stuks uien
  • 8 5 knoflooktenen
  • 4 el kerriepoeder
  • 4 el bloem
  • zout
  • Pepertje als je van pit houdt
  • stukje gember
  • stukje verse kurkuma

Instructies
 

Begin met de boemboe

  • uien in grove stukken, knoflook pellen en gember en kurkuma schillen
  • alles in de keukenmachine blenderen met olie tot een pasta; zet apart
  • portioneer de groentes: champignons en wortel in plakjes. Paprika in blokjes en de bonen schoonmaken en lange halveren
  • portioneer de kipdij filet in mooie stukjes
  • blancheer de harde groentes
  • bak de kipstukjes mooi bruin en voeg champignons toe
  • voeg de boemboe en bouillon toe
  • laat inkoken en voeg daarna de paprika toe, als het mooi lobbig is dan is het klaar.
  • serveer met de rijst