Ga terug

Griekse boerensalade

Gang Bijgerecht, Salade

Ingrediƫnten
  

  • 1 komkommer
  • 300 gram tomaten
  • 1 kleine krop ijsbergsla
  • 300 gram schapenkaas
  • 15 zwarte olijven zonder pit
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels tomatensap
  • Zout
  • Peper
  • 6 eetlepels olijfolie
  • Oregano

Instructies
 

  • Was de komkommer, schil hem, snijd hem in de lengte doormidden, haal de pitjes eruit en snijd hem in plakjes. Was de tomaten, wrijf ze droog, haal de steeltjes eraf en snij ze dan in acht stukken. Pel de uien en snijd ze in heel dunne ringetjes. Maak de ijsbergsla schoon, was hem en schud hem droog. Snij de sla in dunne reepjes. Snijd de kaas in kleine blokjes. Doe de Ingredienten
  • met de olijven in een grote slakom en meng alles zorgvuldig door elkaar.
  • Pel de knoflook en pers die uit boven een klein schaaltje. Roer daar de azijn en het tomatensap door en kruid dit met zout en peper. Klop geleidelijk de olie erdoor. Roer de fijngehakte oreganoblaadjes door de saus. Druppel de slasaus over de salade en meng alles voorzichtig door elkaar