Ga terug

Salade van krieltjes en haricots verts

Gang Bijgerecht, Salade

Ingrediƫnten
  

  • 4 stuks eieren
  • 450 gram panklare krieltjes
  • zout
  • 250 gram haricots verts
  • 12 zwarte olijven zonder pit
  • 1 blikje ansjovisfilets a 46 gram
  • 15 gram verse peterselie
  • 1 sjalotje
  • 5 e olie
  • 1,5 el rode-wijnazijn
  • Peper

Instructies
 

  • Eieren in circa 10 minuten hard koken. Eieren afspoelen onder koud water en pellen. Krieltjes in water met weinig zout circa 3 minuten koken. Afgieten en laten afkoelen. Haricots verts schoonmaken en wassen en in circa 3 minuten beetgaar koken. Haricots verts afspoelen onder koud water en laten uitlekken. Olijven halveren. Ansjovisfilets op keukenpapier laten uitlekken. Peterselie fijnhakken. Sjalotje pellen en snipperen.
  • Olie, azijn en sjalot in kom mengen en op smaak brengen met zout en peper. Krieltjes en haricots verts door dressing scheppen. Peterselie en olijven erdoor scheppen. Eieren in partjes snijden en met ansjovisfilets over salade verdelen