Ga terug

Verdure grigliate e marinate (gegrilde groenten)

Gang Bijgerecht, Salade

Ingrediƫnten
  

  • Rode paprika's
  • Knoflook
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Spoel de paprika's af en snij het kapje eraf
  • Snijd de parika's vanaf het kapje naar de steelaanzet in 3 a 4 gedeelten en verwijder de steel, de witte zaadlijsten en de zaden
  • Leg de paprikastukken met de schil naar boven ongeveer 20 minuten onder een hete grill (175 graden Celcius) totdat de schil zwart geblakerd is
  • Doe ze 10 minuten in een plastic zak of leg ze even (met het zwarte vel omhoog) onder nat keukenpapier, daarna kunnen de zwarte schillen gemakkelijk worden verwijderd
  • Gewoon als groente heerlijk zoet, maar ook als beleg op brood of verwerken in een salade
  • Rooster met de paprika?s ook 6 teentjes niet gepelde knoflook mee. Doe de ontvelde gegrilde paprika?s op een platte schaal bestrooi met zout en peper besprenkel met balsamico azijn, olijfolie en knijp de knoflooktenen uit. Meng voorzichtig. Bestrijk plakken courgette, aubergine en tomaat met olie en bak op een grilplaat. Schik op de platte schaal, eventueel nog wat zout, blaadjes basilicum, olijfolie en wat olijven. Kan warm of lauw geserveerd worden