Ga terug

Waldorfsalade

Gang Bijgerecht, Salade

Ingrediƫnten
  

  • 50 gram walnoten
  • 6 el mayonaise
  • 0,5 limoen geperst
  • 0,5 struik bleekselderij
  • 2 stuks friszure appels met rode schil

Instructies
 

  • In droge koekenpan walnoten kort roosteren. Op bord laten afkoelen en doormidden breken. In schaal mayonaise losroeren met limoensap, eventueel wat water toevoegen als mayonaisesaus te dik blijft. Op smaak brengen met zout en peper. Bleekselderij schoonmaken, groen apart houden. Stengels in dunne plakjes snijden. Appels wassen, in kwarten snijden en klokhuis verwijderen. Appels in stukjes snijden. Bleekselderij, appel en walnoten door mayonaise scheppen. Salade over vier glazen coupes of schaaltjes verdelen, garneren met bleekselderij groen
  • Opmerking: ik heb voor de dressing een notenolie gebruikt, verder zat er door de salade ook nog stukjes sinaasappel