Ga terug

Gegrilde eendenborst met sinaasappelportsaus

Gang Tussendoortje

Ingrediƫnten
  

  • 150 ml sinaasappelsap
  • 0,5 pot gevogeltefond a 380 ml
  • 50 ml rode port ruby
  • 1 tl aardappelzetmeel eventueel
  • 2 stuks eendenborstfilets op kamertemperatuur
  • 1 el olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Laat het sinaasappelsap met de fond en de port op hoog vuur in circa 15-20 minuten inkoken tot een dikke stroperige saus. Bind de saus eventueel met 1 theelepel aardappelzetmeel. Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in het vetlaagje van de eendenborstfilets en wrijf ze naar smaak in met zout en peper. Bestrijk de eendenborst aan de vleeskant dun met olie. Verhit de grillpan en gril de filets op het vetlaagje 4-5 minuten, keer ze om en gril ze nog 1 minuut. Leg de filets op een bakplaat en laat ze in de oven nog 5 minuten garen. Neem 1 eetlepel van het eendenvet uit de grillpan en roer dat door de sinaasappel portsaus. Serveer de eendenborst met de saus. Lekker met spruitjes en tagliatelle