Ga terug

Kerstbrood of Weihnachtsstolle

Gang Tussendoortje

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram bloem
  • 35 gram gist verse of 20 gram gedroogde gist
  • 75 gram basterdsuiker
  • 250 gram melk lauw
  • 150 gram boter
  • 8 gram zout
  • 325 gram rozijnen
  • 50 gram gekonfijte sinaasappelschil
  • 50 gram gesneden sukade
  • 100 gram bigaraux rode en groen vruchtjes
  • 250 gram spijs

Voor de afwerking

  • 2 el boter
  • poedersuiker

Instructies
 

Deeg

  • Bloem in kom storten, kuiltje in het midden maken en gist hierin verbrokkelen.1 lepel suiker toevoegen en 1 dl melk erover schenken en gist al roerend oplossen. Beetje bloem over gist stuiven. Kom afdekken en 15 minuten laten staan. 1 1/2 dl melk verwarmen tot lauwwarm. Melk, boter, rest van de suiker en zout door het bloemmengsel roeren. Tot stevig deeg kneden. Rozijnen in heet water 15 minuten laten weken. Laten uitlekken. Rozijnen, sinaasappelschil, bigaraux en sukade door het deeg kneden. Oven verwarmen op 180 C