Ga terug

Dikke speculaas

Gang Tussendoortje

Ingrediƫnten
  

  • 450 gram zelfrijzende bakmeel
  • 225 gram bruine basterdsuiker
  • 350 gram roomboter
  • 15 gram speculaaskruiden
  • zout
  • 50 gram amandelen

Instructies
 

  • Doe het zelfrijzende bakmeel in een ruime kom, doe de boter erbij en snijd de boter met twee messen in kleine stukken. Voeg de suiker en kruiden toe en kneed snel tot een samenhangende deegbal
  • Dek het deeg af met plastic en laat deze een tijdje koel rusten
  • Rol dan het speculaas uit (tot ca 15 mm dikte en de hele bakplaat bedekt is) en leg deze op een ingevette bakplaat of bakpapier. Druk regelmatig de amandelen er in of strooi er amandelschaafsel overheen
  • Bak de speculaas in een matig hete oven (160 - 180 graden Celcius) tot de speculaas klaar is