Ga terug

Knolselderij-mosterdsoep met amandelen

Gang Soep, vooraf

Ingrediƫnten
  

  • olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 10 gram gedroogde tijm
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 stuks knolselderij geschild en in blokjes gesneden
  • 1 stuks prei
  • 1 stuks groentebouillonblokje
  • 100 ml kookroom
  • 1 stuks biologische citroen de schil geraspt
  • 4 el mosterd
  • 100 gram geroosterde amandelen grof gehakt
  • 100 gram gesneden andijvie
  • 1 liter melk
  • 1 stuks brie zonder korst

Instructies
 

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan
  • Fruit de ui, tijm, en knoflook 2 minuten aan
  • Voeg de selderijblokjes en de prei toe en bak nog 5 minuten
  • Voeg 1 liter kokend water toe samen met het groentebouillonblokje
  • Laat de soep 20 minuten op een laag vuur koken met de deksel op de pan
  • Voeg de kookroom, de citroenrasp en de mosterd toe
  • Pureer de soep met de staafmixer
  • Voeg de melk en de klein gesneden brie toe
  • Breng de soep op smaak met zout en peper