Ga terug

Chinese tomatensoep met kip

Gang Soep, vooraf

Ingrediënten
  

  • 750 gram tomaten
  • 600 ml water
  • 1 stuks kippenbouillonblokje
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuks ui
  • 1 el suiker
  • 2 el ketjap
  • 2 el azijn
  • 1 tl sambal
  • 2 cm gember
  • 50 gram noedels kan ook een pakje noedelsoep
  • 250 gram kippendijen meer mag ook
  • 2 stuks bos of lente uitjes
  • 100 gram tauge
  • scheut gember siroop
  • klein blikje tomatenpuree

Instructies
 

  • Hak de ui de gember en de knoflook fijn fruit deze aan in de soep pan met een beetje olie voeg de ketjap suiker azijn en een beetje sambal toe roer de tomatenpuree er door snijd de tomaten in grove  stukken en voeg met zaadjes en vocht en al toe aan de pan bak een paar minuten aan en voeg dan het water toe en het bouillon blokje laat 10 minuten pruttelen
  • Kook de kip gaar in een pan met water kun je ook van te voren doen dan de kip er uit en dan van boven af beginnen mix de soep fijn met de staaf mixer voeg de noedels toe en gembersiroop kook dit een paar minuten mee maak de kip fijn bv met 2 vorken hak het bos uitje in ringen serveer de soep met het bosuitje en de taugé