Ga terug

Wildconsommé

Gang Soep, vooraf

Ingrediënten
  

  • 1 snee witbrood
  • 20 gram boter
  • 1 liter wildbouillon
  • 2 el doperwten
  • 50 gram cantharellen
  • 1 el fijngehakte kervel
  • 3 el port

Instructies
 

  • Verwijder de korstjes van 1 sneetje witbrood en snijd het brood in vieren. Snijd hiervan kleine driehoekjes. Bak het brood in 20 g boter goudgeel en knapperig
  • Breng in een pan 1 liter wildbouillon tot aan de kook. Voeg er op een laag vuur 2 eetlepels doperwten, 50 g cantharellen, 1 eetlepel fijngehakte kervel en 3 eetlepels port aan toe
  • Laat dit eventjes mee warmen maar niet koken
  • Schep de consommé in borden of kommen en verdeel de gebakken driehoekjes er over
  • Direct serveren