Ga terug

Paddenstoelen notenpaté

Gang vooraf

Ingrediënten
  

  • 1 stuks rode ui
  • 400 gram paddenstoelen melange
  • 3 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • zout en peper
  • 150 gram ongezouten cashewnoten
  • 15 gram peterselie
  • 2 stuks eieren
  • 150 gram wortel julienne
  • 150 gram geraspte belegen kaas

Instructies
 

  • Ui pellen en fijn snipperen. Paddenstoelen schoonvegen met keukenpapier en in kleine stukjes snijden. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en ui circa 1 minuut fruiten. Paddenstoelen circa 5 minuten mee fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Rozemarijnnaaldjes van takjes nemen en erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Cashewnoten in keukenmachine grof malen. peterselie fijn knippen. Eieren loskloppen
  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Vorm invetten met 1 eetlepel olie en bestrooien met 2 eetlepels gemalen noten. Rest van noten, peterselie, eieren, wortel en kaas goed door paddenstoelen mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Mengsel in vorm scheppen en gladstrijken. Paddenstoelen paté in midden van oven in circa 45 minuten gaar bakken
  • Paté in mooie plakken snijden en warm of koud serveren