Ga terug

Crostini met bocconcini in prosciutto

Gang vooraf

Ingrediënten
  

  • 1 stuks stokbrood
  • 24 blaadjes verse salie
  • 24 stuks bocconcinis of 2 normale bollen mozzarella
  • 8 plakjes prosciutto
  • 2 el grove mosterd
  • 1 tl balsamico azijn
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Bestrijk de sneetjes stokbrood aan beide kanten met olijfolie en verdeel ze over een bakplaat. Bak de sneetjes brood in ongeveer 8 minuten knapperig en goudbruin. Laat ze afkoelen en bewaar ze tot gebruik in een luchtdichte doos. Warm ze op in de oven voor je ze belegt. Leg op elk blokje mozzarella een salieblaadje en bestrooi met zout en peper. Snijd elk plakje ham in drie gelijke stukjes en wikkel in elk plakje een stukje kaas. Meng de mosterd en balsamico azijn en schenk het mengsel over de crostini. Leg op elke crostini twee mozzarella pakketjes en leg alles op een bakblik. Bak ze nog 3-5 minuten in de oven tot de kaas begint te smelten. Serveer ze direct, eventueel belegd met extra salieblaadjes