Ga terug

Mosterdsoep

Gang Soep, vooraf

Ingrediƫnten
  

  • 1 stuks middelgrote prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuks sjalotje
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 1 1/2 stuks kippenbouillontablet
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 ml slagroom
  • 2 el Dijonmosterd
  • peper
  • suiker
  • 2 takjes peterselie

Instructies
 

  • Prei schoonmaken en wassen; alleen lichtgroen en wit deel worden gebruikt. Prei fijn snipperen. Knoflook en sjalot pellen en fijn snipperen. In pan boter smelten. Prei, sjalot en knoflook op laag vuur circa 5 minuten fruiten zonder te laten kleuren; regelmatig omscheppen. Bloem erdoor roeren en op laag vuur circa 1 minuut meebakken; niet donker laten kleuren. Scheutje voor scheutje 3 dl water toevoegen; blijven roeren tot gladde, lichtgebonden saus ontstaat. Bouillontabletten, wijn en 4 dl water toevoegen. Soep aan de kook brengen en circa 5 minuten zachtjes doorkoken. Slagroom erdoor roeren. Mosterd losroeren met enkele eetlepels hete soep. Mosterd al roerend bij soep schenken. Soep niet meer laten koken. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat suiker. peterselie boven soep fijn knippen. Direct serveren