Ga terug

Romige Rundvleesragout met een vleugje kerrie

Gang vooraf

Ingrediënten
  

  • 250 gram gaar rundvlees uit de bouillon of van runderlapjes
  • 6 sneetjes casinobrood zonder korst
  • 50 gram boter gesmolten
  • 0,5 el milde kerriepoeder
  • 30 gram bloem
  • 200 ml runderbouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • versgemalen peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol de plakjes brood iets uit met een deegroller. Bestrijk ze aan beide kanten dun met boter en duw elk lapje in een holte van de muffinvorm, Bak de bakjes in de oven in 10 – 15 minuten goudbruin en knapperig
  • Smelt 30 gram boter in een pan met een dikke bodem en roer de kerriepoeder en bloem erdoor. Verwarm de bloem al roerende één minuut. Voeg dan de helft van de bouillon toe en verwarm het mengsel al roerende tot het glad en dikgebonden is. Voeg al roerende de rest van de bouillon en de kokosmelk toe. Laat de saus nog 2-3 minuten heel zachtjes pruttelen
  • Snijd het vlees in kleine stukjes en roer ze door de ragout. Breng de ragout op smaak met peper en zout. Zet de bakjes op een bordje en schep de ragout erin. Garneer eventueel met koriander en veldsla