Ga terug

Ossenstaartsoep met een hoedje

Gang Soep, vooraf

Ingrediënten
  

  • 1,5 liter heldere ossenstaartsoep
  • 6 velletjes bladerdeeg
  • 2 stuks eierdooiers
  • 1 el melk

Instructies
 

  • Laat het bladerdeeg ontdooien. Roer de dooiers en de melk door elkaar
  • Schep de soep in zes vuurvaste soepkommen. Verwarm de oven voor op 220 °C
  • Rol het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak uit, snijd er vier ronde lappen uit, iets groter dan de soepkommen. Bestrijk de randen van de soepkommen met water, leg de deegdeksels losjes op de kommen en druk de randen vast. Snijd het overige deeg in repen en garneer de deksels ermee
  • Bestrijk de deegdeksels met het eimengsel en laat ze in het midden van de oven in circa 15 minuten rijzen en goudbruin worden