Ga terug

Konijn van de jager

Gang Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 4 stuks konijnenbouten
  • zout en peper
  • bloem
  • 100 ml olijfolie
  • 4 el boter
  • 2 stuks rode uien fijngesneden
  • 5 teentjes knoflook gekneusd
  • 3 takjes tijm alleen de blaadjes
  • 2 takjes rozemarijn alleen de blaadjes
  • 300 ml rode wijn
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 kopjes groenten- of kippenbouillon
  • 50 gram zwarte olijven

Instructies
 

  • Wrijf het vlees royaal in met zout en peper en haal het door de bloem
  • Verhit de olie en de boter in een grote braadpan
  • Bak het vlees tot het aan alle kanten bruin is (ca 10 minuten)
  • Voeg de ui, knoflook, tijm en rozemarijn toe
  • Giet er een paar minuten later de wijn bij en laat die wat inkoken
  • Voeg de tomaten en de bouillon toe
  • Breng het geheel aan de kook en draai vervolgens het vuur laag
  • Laat het vlees ruim een uur op laag vuur sudderen
  • Voeg na 30 minuten de olijven toe
  • Proef of er nog zout en peper moeten worden toegevoegd