Ga terug

Zuurkool schotel

Gang Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 700 gram zuurkool uit het vat
  • 1600 gram ongeschilde aardappels of ongeveer 1400 gram geschilde
  • 2 stukken zuurkool spek
  • 3 pakjes vet spek blokjes of vraag je slager 500 gram kaantjes of vetspek
  • 6 stuks grote uien
  • 2 stuks verse rookworsten of hema of wat je zelf wil
  • ongeveer 8 jeneverbes
  • zout
  • flinke scheut balsamico azijn
  • 50 gram roomboter
  • flinke scheut volle melk

Instructies
 

  • 2 koekenpannen pannen op zetten 1 voor de uien 1 voor het vetspek
  • Elke keer het vloeibare vet afgieten opvangen in een pak of pot wat je later weggooit
  • Uien in halve ringen snijden lang en langzaam bakken met een flinke thee lepel zout later de balsamico azijn er bij
  • Geschilde aardappels zuurkool en zuurkoolspek op zetten
  • Gewoon stamppot maken de uitgebakken spekjes er door en in de ovenschaal doen
  • Zuurkool spek in repen snijden en daar in drukken
  • De gebakken uien er over leggen
  • Deksel of aluminium folie er over klein uurtje op 180 graden in de oven
  • De rookworsten verwarmen zoals je gewend bent