Ga terug

Ossobuco

Gang Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • olijfolie
  • 2 stuks rode uien gepeld en grof gehakt
  • 2 stuks wortels geschrapt en grof gehakt
  • 3 stuks stelen bleekselderij schoongemaakt en grof gehakt
  • 4 tenen knoflook
  • een paar takjes rozemarijn
  • 2 stuks laurierblaadjes
  • een handjevol gedroogde procini eekhoorntjesbrood
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kg runderschenkel het bot verwijderd, in stukken van 5 cm gesneden
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 1 el bloem
  • 800 gram pruimtomaten (blik)
  • tweederde van een fles chianti

Instructies
 

  • Verhit in een ovenvaste pan met dikke bodem een scheut olijfolie en bak daarin de uien, worteltjes, bleekselderij, knoflook, tuinkruiden, porcini en het kaneelstokje 5 minuten op laag vuur, tot de groenten een beetje zacht geworden zijn
  • Hussel intussen de stukken vlees door de met een beetje peper en zout gekruide bloem en schud de overtollige bloem er af
  • Doe het vlees in de pan, roer alles door elkaar en doe er dan de tomaten, de wijn en een mespunt zout en peper bij
  • Laat het mengsel langzaam tot net aan de kook komen, dek het af met een dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie en het deksel van de pan. Zet de pan 3 uur in de voorverwamde oven of tot het vlees smeltend mals is en uit elkaar valt als je er een lepel in zet
  • Proef of er nog iets van zout of peper bij moet en haal voordat je het op tafel zet het kaneelstokje en de takjes rozemarijn er uit