Ga terug

Groentestoofpot

Gang Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 1 stuks bouillon blokje
  • klein bakje spekblokjes
  • 2 stuks uien
  • 4 cm verse gember
  • 1 rood pepertje / 1 tl sambal
  • knoflook
  • tijm
  • rozemarijn
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 glas rode wijn
  • 2 el bloem
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 100 gram champignons
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 100 gram sperziebonen
  • 100 gram bloemkool
  • 100 gram worteltjes
  • pak gezeefde tomaten
  • 500 gram worsten
  • 750 gram zoete aardappel

Instructies
 

  • In de pan scheut zonnebloem olie daar het vlees wat je in stukjes heb gesneden rondom aan braden
  • Vlees uit de pan nemen
  • Spekjes in de pan de knoflook gember uien peper klein snijden
  • Alle groenten snijden
  • Als de spekjes wat zijn aangebakken de klein gesneden ui gember peper en knoflook in de pan mee bakken de paprika en kerrie poeder en tomaten puree mee bakken 2 lepels bloem mee bakken dan de wijn in de pan zodat alles van de bodem los komt dat zijn allemaal smaken het bouillon blok op lossen in ongeveer een halve liter water alle groenten in de pan het water en de bouillon er bij alle groenten en aardappels er in pruttelen na een half uurtje het vlees er bij en dan eten wanneer je zin hebt zolang je het laag hebt staan kan het echt wel nog een half uurtje pruttelen het is echt het lekkerst als je het laat afkoelen en het eventueel na een paar dagen zachtjes op warmt zelf dan weer afkoelen en nogmaals eten zorg er wel voor dat je de aardappels niet te klein maakt