Ga terug

Witlof lasagne

Gang Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram courgette
  • 3-4 stronken witlof
  • 100 gram kruidenroomkaas
  • 100 ml slagroom
  • 1 el bieslook
  • 150 gram gerookte zalm
  • 1 bol mozzarella
  • peper
  • 50 gram geraspte kaas

Instructies
 

Bereiding

  • Was de courgette schillen hoeft niet
  • Snijd in lange plakken snijden met de kaasschaaf, bestrooien met wat zout en 10 minuten laten staan om het vocht eruit te trekken en ze zachter te maken. Daarna afspoelen en goed droog deppen. Sommige mensen doen dit allemaal niet en gebruiken de courgette rauw
  • Snijd de 'pit' uit de witlof en haal alle blaadjes los van de stronk
  • Blancheer de blaadjes ca. 1-2 minuten
  • Giet de witlof in een vergiet en laat heel goed uitlekken op keukenpapier

Saus

  • Voor de saus los je de kruidenroomkaas op in de slagroom. Kan koud, maar op heel laag vuur gaat makkelijker. Breng op smaak met bv. een lepel bieslook (vers of gedroogd)
  • Verwarm de oven voor op 220 graden (200 graden hetelucht) en vet een ovenschaal in
  • Snijd de mozzarella voor de topping in dunne plakken

Stel de lasagne samen

  • Laagje saus, laagje witlof, laagje zalm, laagje courgette
  • Leg de volgende laag dwars op de vorige laag zodat je een steviger bouwsel krijgt
  • Herhaal tot je ingrediĆ«nten op zijn
  • Dek de witlof lasagne af met plakjes mozzarella, maal er peper over en als laatste nog wat geraspte kaas