Ga terug

Stoofpot van kalfssucade met veldsla stamppot

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 1 kg kalfssucade in blokjes
  • 50 gram roomboter
  • 4 stuks sjalotten fijngesnipperd
  • 10 gram bloem
  • 3000 ml witte wijn
  • 380 ml kalfsfond
  • 2 blaadjes laurier
  • 250 ml kookroom
  • 2 el grove mosterd
  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 150 gram veldsla
  • versgeraspte noodmuskaat
  • 3 el dille

Instructies
 

  • Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit in een pan de boter en bak het vlees. Schep het vlees uit de pan en fruit in het braadvet de sjalotten in het braadvet. Bestrooi de sjalotten met de bloem en bak alles 2 minuten zonder te kleuren. Schenk, al kloppend met een garde, de wijn en de fond in de pan en breng de saus aan de kook
  • Draai het vuur laag en leg het vlees met het laurier blaadje in de saus. Stoof hel vlees met het kalfsvlees met de deksel op de pan gaar, kan ook slowcook met pan in de oven. Roer af en toe en voeg een scheutje water of wijn toe als er te veel vocht verdampt
  • Voeg 100 ml kookroom met de mosterd en zout en peper toe en laat het kalfsstoofpotje afkoelen. Bewaar het stoofpotje op een koele plaats
  • Kook de aardappelen in een bodempje water met zout in 20 minuten gaar. Verwarm het kalfsstoofpotje op laag vuur. Verwijder de steeltjes van de veldsla
  • Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen met de resterende 150ml kookroom tot een smeuïge puree. Schep de veldsla met (versgeraspte) nootmuskaat, zout en peper naar smaak door de puree en schep op de borden
  • Neem het kalfsstoofpotje van het vuur, schep de dille erdoor en schep naast het stamppotje