Ga terug

Victoriabaars

Gang Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 4 moten victoriabaars van ongeveer 200 g
  • 2 stuks dikke uien
  • 200 gram oesterzwammen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl rode wijn
  • 1 dl kippenbouillon
  • olijfolie
  • boter
  • 1 el gehakte gladde peterselie
  • peper
  • zout
  • lekkere combinatie met uien en oesterzwammen

Instructies
 

  • Pel de uien en snipper ze fijn. Fruit ze glazig in 1 eetlepel olijfolie. Schenk er de wijn en de kippenbouillon bij. Voeg er het gepelde en geplette knoflookteentje aan toe, een snuifje peper en (eventueel) een beetje zout. Laat, onafgedekt, op een zacht vuur sudderen tot praktisch al de vloeistof verdampt is. Wrijf de oesterzwammen droog schoon en snij ze in reepjes. Bak ze kort op een hevig vuur in een beetje boter en olie. Kruid ze met peper. Kruid de vismoten aan beide kanten met peper en zout. Bak ze 3 a 4 minuten aan elke kant goudbruin, in een mengsel van boter en olie. Voeg een koffielepeltje boter aan de uien toe. Schep om tot de boter gesmolten is. Schik de vis op voorverwarmde borden. Schep bij elke portie wat oesterzwammen en een flinke schep uien. Werk af met gehakte peterselie en dien op. Lekker met pasta of risotto