Ga terug

Heerlijk eenvoudig vispannetje

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • vis naar eigen smaak b.v. kabeljauw, zalm, garnalen
  • 1 doosje room
  • 3 stuks preiwitten fijngesneden
  • 4 stuks wortels fijngesneden
  • 3 el van een blik/zak kreeftenroomsoep
  • 2 stuks visbouillonblokjes
  • peper en zout
  • gruyèrekaas ter afwerking

Instructies
 

  • Maak de groentjes schoon, snijd ze fijn en stoof ze in een beetje boter. Kruid met peper en zout
  • Kook de vis gaar in water met de 2 visbouillonblokjes en laat uitlekken
  • Giet 50 mililiter kookvocht in een maatbeker, voeg er het doosje room aan toe en 3 eetlepels uit het blik kreeftenroomsoep. Klop alles goed door elkaar. Dit is de saus
  • Schik de gestoofde wortels en prei in de minipannetjes
  • Leg hierop de stukken vis die je eventueel in kleinere stukjes hebt verdeeld en overgiet met de saus. Nu kan je eventueel garnalen toevoegen
  • Werk af met gruyèrekaas en zet 15 min. in een voorverwarmde oven van 250 graden C. zodat de saus even kan koken en de kaas kan smelten. Zet de laatste 5 min. de grill aan
  • Op dienen met rijst, puree, frietjes of pasta!