Ga terug

Lamsrolletjes met knoflook en oregano

Gang Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 6 stuks dunne lamslappen van de bout 125 gram per stuk
  • 3 tl gedroogde oregano
  • 3 stuks flinke tenen knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 6 el fijngehakte peterselie
  • 3 stuks beschuiten
  • zout
  • peper
  • 75 gram braadboter
  • 3 stuks grote vleestomaten
  • 1 stuks laurierblad

Instructies
 

  • Sla de lamslapjes wat platter. Doe de verkruimelde oregano, de geperste knoflook met de olijfolie in een kom. Voeg de peterselie, de verkruimelde beschuit en zout en peper toe. Roer goed, bestrijk de lamslapjes dun met dit mengsel. Rol de lapjes op zet ze vast met een houten prikker. Verhit de braadboter en bak de rolletjes rondom bruin. Snijd de tomaat in blokjes giet een scheutje water in de pan, voeg de tomaat, de laurier wat peper en zout toe. Draai het vuur laag, stoof 20 minuten. Keer het vlees af en toe. Verwijder het laurierblad, breng de jus desgewenst verder op smaak