Ga terug

Wildspiesje met honing-mosterdsaus

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 1 zakje stoneleeks 8 stuks
  • 2 stuks reeboutbiefstukjes
  • 2 stuks wildzwijnbiefstukjes
  • 2 stuks hazenrugfiletjes
  • 1 stuks springboksteak
  • 3 el olijfolie
  • 125 ml slagroom
  • 2 el zaanse mosterd
  • 0,5 el vloeibare honing
  • zeezout
  • zwarte peper

Instructies
 

  • Onderkant van stoneleeks afsnijden. Voor garnering 2 stoneleeks in dunne schuine ringen snijden, rest schuin in stukjes van circa 3 cm snijden. Biefstukjes in blokjes snijden. Blokjes vlees om en om aan satépennen rijgen. In steelpan 1 eetlepel olie verhitten, stoneleek circa 1 minuut zachtjes fruiten. Slagroom erbij schenken, mosterd en honing erdoor roeren. Slagroommengsel aan de kook brengen en dan op laag vuur warm houden. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Vlees met rest van olie bestrijken en bestrooien met zout en peper. Vlees in 3-4 minuten rondom bruin en van binnen rosé grillen. Spiesjes op borden leggen. Saus ernaast schenken en garneren met ringetjes stoneleeks