Ga terug

Belgisch konijn met tutti frutti

Gang Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 1 stuks ui
  • 1 kg konijn in delen
  • 4 el margarine
  • 1 flesje Belgisch bier Westmalle Trappist dubbel, 0.33 l
  • 500 gram zak tutti frutti
  • 30 gram verse peterselie

Instructies
 

  • Ui pellen en snipperen. Konijn met zout en peper bestrooien. In braadpan margarine verhitten, vlees rondom dichtschroeien en uit pan halen. In achtergebleven vet uien bruinbakken. Konijn terug in pan leggen en bier erbij schenken. Tutti frutti in stukken snijden en bij konijn voegen. Geheel -half afgedekt- in ca. 60 min. gaarstoven. Saus van konijn met zout en peper op smaak brengen en eventueel iets laten inkoken. Peterselie fijn knippen en door puree scheppen. Konijn met saus, rode kool en aardappelpuree serveren