Ga terug

Ossenhaastournedos met sjalottenjus

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 350 ml volle rode wijn
  • 380 ml wildfond (pot)
  • 2 el olijfolie
  • 50 gram boter
  • 250 gram sjalotten gepeld en gehalveerd
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 2 el appelstroop
  • 6 stuks ossenhaastournedos op kamertemperatuur
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 1 tl gemalen kardemom

Instructies
 

  • In pan wijn met fond op hoog vuur tot eenderde laten inkoken. In pan olie en 25 gram boter verhitten. Sjalotten erdoor scheppen en afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaarbakken, regelmatig omscheppen. Met zout en peper bestrooien. Pan van vuur nemen en sjalotten tot gebruik apart zetten. Gember schillen en in plakjes snijden
  • Stroop door sjalot roeren en geheel opnieuw zacht verwarmen. In koekenpan rest van boter verhitten en ossehaas bruinbakken, regelmatig keren. Gember, 1 eetlepel tijm en kardemom door bakvet roeren en 1-2 minuten bakken. Ingekookt wijnmengsel erbij schenken en jus nog 3 minuten op hoog vuur inkoken. Jus boven sauskom door zeef schenken. Ossehaas, jus en sjalotten over vier borden verdelen en bestrooien met tijm en peper