Ga terug

Krokante aardappels uit de oven

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 1 kilo bloemige aardappels
  • 1/2 tl kurkuma = geelwortel of koenjit
  • 1/2 tl masala kerrie
  • 3 el lichte olijf- of zonnebloemolie
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • zeezout
  • peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor hetelucht 170 °C. Schil de aardappels en snijd ze in grote stukken. Doe ze in een grote pan met kokend water met zout. Voeg de kurkuma en kerrie toe en roer goed door elkaar. Breng het water weer aan de kook, leg het deksel op de pan en laat de aardappels 4 minuten zachtjes koken. Niet langer want anders worden ze te gaar en gaan brokkelen
  • Doe de olie in een bakblik en zet alvast 5 minuten in de oven om door te warmen. Schep de aardappels in een zeef of ijzeren vergiet en schud even voorzichtig heen en weer zodat de buitenkant wat ruwer wordt. Hierdoor bakken de aardappels krokanter in de oven. Let wel op dat de aardappels heel blijven
  • Leg de aardappels voorzichtig terug het bakblik, roer met een metalen lepel zodat de olie goed over de aardappels verdeeld wordt. Bestrooi met paprikapoeder en bak ze, zonder om te scheppen in ongeveer 75 minuten krokant en goudbruin. Besprenkel de aardappels met zeezout, versgemalen zwarte peper en serveer direct