Ga terug

Butterscotch-chocolademousse

Gang Nagerecht

Ingrediƫnten
  

  • 100 ml sterke koffie
  • 125 gram boter
  • 200 gram butterscotch-chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 4 stuk eieren
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje chocolade mokkaboontjes

Instructies
 

  • Zet koffie
  • Smelt in een pan de boter
  • Breek de chocolade in stukjes en smelt die op een laag vuur in de boter
  • Klop in een kom de helft van de slagroom stijf
  • Splits de eieren en klop de helft van het eiwit stijf
  • Klop in een andere kom de dooiers met de suiker (1 eetlepel achterhouden) dik en romig en meng er het boter-chocolademengsel en de koffie door
  • Schep de slagroom en het eiwit erdoor
  • Doe het over in 6 schaaltjes en zet die afgedekt minstens 3 uur in de koelkast
  • Klop in een kom de rest van de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf en spuit op de chocolade-mousse rozetjes slagroom
  • Garneer met mokka-boontjes.