Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Chocoladetruffels (20 st)
Recept afdrukken
Gang
koek en taarten, Tussendoortje
Ingrediƫnten
225
gram
melkchocolade
2
zakjes
vanille suiker
200
ml
slagroom
1
el
rum of cognac
2
stuks
eierdooiers
3
el
cacao
25
gram
koude boter in stukjes
Instructies
Breek de chocolade in stukjes en smelt deze met de slagroom au bain-marie in een vuurvaste kom boven een pan met een bodempje kokend water
Neem de gesmolten chocolade van het vuur, laat even afkoelen en roer met een garde een voor een de eierdooiers erdoor
Verdeel de boter in stukjes en roer ze met de vanillesuiker en rum door het chocolademengsel. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast
Schep kleine bergjes uit het mengsel en rol ze door de cacaopoeder
Op een droge koele plek (niet in de koelkast) zijn de truffels 3 dagen houdbaar