Ga terug

Rijsttaart

Gang koek en taarten, Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 1 blikje croissant deeg (240 g)
  • 100 gram dessertrijst
  • 500 ml melk
  • 1 stuks vanillestokje
  • 75 gram suiker
  • 2 stuks eierdooiers
  • 1 el custard
  • 50 ml koude melk
  • 2 stuks eiwitten
  • 1 pak gedroogde peulvruchten (steunvulsel)
  • boter om in vetten

Instructies
 

  • Oven voorverwarmen op 180°C
  • Deeg uitrollen volgens gebruiksaanwijzing, aan elkaar plakken tot grote vierkante lap en vervolgens iets dunner uitrollen tot ca. 2 cm groter dan vorm. Vorm invetten en met deeg bekleden. Deeg met vork inprikken en beleggen met bakpapier. Laag peulvruchten op papier verdelen en deeg ca. 10 minuten bakken
  • Steunvulsel en bakpapier verwijderen
  • Intussen rijst met 1/2 liter melk volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. Vanillestokje in lengte halveren en met suiker aan rijst toevoegen
  • Intussen in kom eierdooiers tot licht en dik mengsel kloppen. Custard en 1/2 dl melk erdoor roeren en mengsel al roerend laatste 2 minuten van rijst kooktijd aan rijst toevoegen
  • Vanillestokje uit pan halen, met mesje merg eruit schrapen en merg door rijst roeren. Pan van vuur nemen en mengsel tot lauwwarm laten afkoelen
  • Eiwitten in vetvrije kom tot stijve pieken kloppen. Eiwit door rijstmengsel scheppen en over deeg verdelen
  • Taart in midden van oven in ca. 40 minuten gaar en bruinbakken
  • Taart laten afkoelen en in punten verdelen. Lekker met slagroom of crème freche