Oven voorverwarmen op 180°C
Deeg uitrollen volgens gebruiksaanwijzing, aan elkaar plakken tot grote vierkante lap en vervolgens iets dunner uitrollen tot ca. 2 cm groter dan vorm. Vorm invetten en met deeg bekleden. Deeg met vork inprikken en beleggen met bakpapier. Laag peulvruchten op papier verdelen en deeg ca. 10 minuten bakken
Steunvulsel en bakpapier verwijderen
Intussen rijst met 1/2 liter melk volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. Vanillestokje in lengte halveren en met suiker aan rijst toevoegen
Intussen in kom eierdooiers tot licht en dik mengsel kloppen. Custard en 1/2 dl melk erdoor roeren en mengsel al roerend laatste 2 minuten van rijst kooktijd aan rijst toevoegen
Vanillestokje uit pan halen, met mesje merg eruit schrapen en merg door rijst roeren. Pan van vuur nemen en mengsel tot lauwwarm laten afkoelen
Eiwitten in vetvrije kom tot stijve pieken kloppen. Eiwit door rijstmengsel scheppen en over deeg verdelen
Taart in midden van oven in ca. 40 minuten gaar en bruinbakken
Taart laten afkoelen en in punten verdelen. Lekker met slagroom of crème freche