Ga terug

Pralines manon

Gang Nagerecht

Equipment

  • enkele ijsblokjes vormen
  • praline tang of fonduevorkje

Ingrediƫnten
  

  • 50 ml espressokoffie
  • 125 ml room
  • 125 gram boter
  • 125 gram chocopasta met hazelnoten
  • 75 gram poedersuiker
  • 400 gram witte chocolade

Instructies
 

  • Breng de room met de koffie aan de kook in een steelpannetje en laat het mengsel daarna afkoelen
  • Klop de boter luchtig met een mixer. Klop er de chocopasta en de poedersuiker onder. Voeg tot slot, als het mengsel mooi luchtig is, de koffieroom toe. Laat de mixer draaien tot de boter is 'koud geklopt' en je een stevige massa hebt. Dat duurt gemakkelijk acht minuten
  • Smeer de botervulling uit over de ijsblokjes vormen. Duw in elk vakje een hazelnoot; die mag er nog half uitsteken, zodat hij een smakelijk bultje in de praline duwt. Laat alles minstens een halve dag hard worden in de diepvriezer
  • Smelt 250 g van de chocolade en roer er daarna, zonder de chocolade nog te verhitten, de resterende 150 g onder, in kleine brokjes. Dit heet 'tempereren' en het voorkomt dat de chocolade er mat uitziet als hij weer is opgesteven
  • Haal de botervulling uit de ijsblokjes vorm. Doop elk blokje in de gesmolten chocolade. Leg het daarna op bakpapier en strooi er naar wens wat versiering op. Laat de chocolade volledig stollen, op een koele plaats.