Ga terug

Tiramisu

Gang Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 1 kopje sterke koffie
  • 8 el amaretto
  • 500 gram mascarpone
  • 4 stuks eieren
  • 200 gram suiker
  • 1 snuf zout
  • 1 pak lange vingers
  • cacaopoeder ter garnering

Instructies
 

  • Zet sterke koffie, laat dit afkoelen en meng het met de Amaretto
  • Splits de eieren en bewaar de eiwitten en de dooiers in een aparte kom. Zorg ervoor dat je kom en mixer vet vrij zijn (haal er bijvoorbeeld een keukenpapiertje met citroensap langs)
  • Doe een snuf zout bij de eiwitten en klop ze stijf met de keukenmachine of mixer. De eiwitten zijn stijf als je de kom op zijn kop houdt en het er niet uit loopt
  • Klop de dooiers op met de suiker, tot een romig mengsel. Roer hier de mascarpone door. Als de crème glad is vouw je voorzichtig de geklopte eiwitten erdoor
  • Bedek een schaal met een laag lange vingers met de suikerlaag naar boven. Besprenkel de helft van de koffie over de lange vingers
  • Verdeel de helft van het eimengsel over de lange vingers. Bedek dit weer met een laag lange vingers en besprenkel dit met de overige koffie. Verdeel tot slot het laatste eimengsel over de lange vingers.Doe flink wat cacao in een (thee-)zeefje en bestrooi de tiramisu met een dikke laag cacao. Dek de tiramisu af met plasticfolie en laat haar minstens 3 uur in de koelkast staan