Verwarm allereerst je oven voor op 200 graden
Voeg nu aan een beslagkom de basterdsuiker, tarwebloem, bakmeel, anijszaad, zout, speculaaskruiden en bakpoeder toe. Mix deze ingredienten!
Maak de honing iets vloeibaarder door deze kort (20 seconden) in de magnetron te verwarmen
Voeg nu de honing en de eetlepels melk aan de beslagkom toe en meng het geheel. Dit kan met een handmixer, maar ook met een lepel of met de hand
Kneed nu met de hand het beslag tot een mooie, samenhangende bol deeg
Rol dit deeg uit tot dikke slieren en snijd de slieren in kleine stukken
Pak nu een bakplaat en bekleed deze met bakpapier
Je gaat nu bolletjes vormen van de gesneden kleine stukjes deeg. Pak hiervoor een beetje zonnebloemolie en doe dit op je handen. Zo kun je de bolletjes gemakkelijker vormen
Leg alle bolletjes op de bakplaat tot deze vol is en druk de bolletjes licht aan
Kluts nu het ei in een glas en bestrijk de pepernoten met het ei met een keukenkwastje
Schuif de bakplaat nu in de oven en laat de pepernoten er zo?n 15 minuten in zitten
Haal de bakplaat na 15 minuten uit de oven en laat de pepernoten een uurtje afkoelen. Ze zullen dan lekker knapperig zijn!