Doe alle ingredienten voor het deeg in een kom en meng ze tot een samenhangend deeg
Verpak dit in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur in de koelkast rusten
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius
Vet de bakvorm in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier
Neem 2/3e van het deeg en rol dit met de deegroller uit tot een plak die groot genoeg is om de bodem en zijkanten van de vorm mee te bekleden
Leg het deeg in de vorm en snijd het halverwege de zijkanten recht af
Meng het amandelspijs met de citroenrasp en water tot een gladde massa
Verdeel dit over het deeg in de vorm
Neem de rest van het deeg en rol dit ook uit
Bedek het spijs met de deegplak en snijd de randjes netjes bij
Bestrijk de speculaas met wat losgeklopte ei en versier met de amandelen
Hierna nogmaals met ei bestrijken en de speculaas in 35 tot 40 minuten gaar bakken
Als de speculaas is afgekoeld, kun hem uit de vorm halen