Ga terug

Fritata van spinazie olijven en feta

Gang Bijgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 10 stuks eieren
  • 1 el verse oregano fijngehakt
  • zwarte peper vers en fijn gestampt
  • 65 ml olijfolie
  • 1 stuks ui in dobbelsteentjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 150 gram jong spinazie
  • 60 gram kalamata olijven zonder pit en gehalveerd
  • 200 gram aardappelen geschild en in dobbelsteentjes
  • 80 gram feta verkruimeld
  • 60 gram zongedroogde tomaten in olie
  • 3 grote rode paprika's

Instructies
 

  • Meng de eieren, de oregano en de zwarte peper. Verhit de olijfolie. Fruit de aardappelen, ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de spinazie toe tot de spinazie slap begint te worden. Haal de pan van het vuur voeg olijven, feta en tomaten toe. Zet de pan terug o zeer laag vuur. Giet het eimengsel erin laat 10-15 minuten bakken. Zet de fritata als hij in het midden bijna gaar is, 5 minuten onder grill. Grill de paprika?s tot ze zwart zijn, ontvel ze pureer ze in de keukenmachine. Server de fritata in punten met de saus van geroosterde paprika