Ga terug

Champignons gevuld met geitenkaas en zalm

Gang Bijgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 8 stuks grote champignons
  • 0,5 stuks ui
  • 100 gram gerookte zalm
  • 50 gram kaaskruimels geitenkaas
  • 1 mespunt gedroogde dilletopjes
  • 2 el olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven (hete lucht oven) voor op 200graden Celcius. Snipper de (halve) ui fijn. Snijd de zalm in kleine snippers. Houd 8 stukjes zalm apart voor de garnering
  • Hol de champignons uit, hak de steeltjes en de inhoud van de champignons fijn. Meng het champignonhaksel, de zalm en de ui door de kaaskruimels. Breng op smaak met een mespuntje dilletopjes
  • Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak hierin de vulling voor de champignons ca. 5 minuten
  • Vul de champignons en zet ze in een lage ovenschaal. Zet ze ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin en gaar zijn. Leg op elke champignon nog een stukje zalm en serveer ze warm
  • Zijn de champignons te groot om in een hap te eten serveer ze dan op kleine schaaltjes met een vorkje erbij