Ga terug

Albondigas

Gang Bijgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 2 sneetjes witbrood korst verwijderd
  • 3 el droge witte wijn
  • 1 stuks sjalot gesnipperd
  • 1 stuks ei
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 2 el platte peterselie bakje 20 gram
  • 250 gram gehakt half-om-half
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuks rode peper in reepjes
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml gezeefde tomaten

Instructies
 

  • Leg het brood op een bord en sprenkel de wijn erover. Meng het brood met de sjalot, het ei, de nootmuskaat, 1 el peterselie en 1/2 tl zout door het gehakt. Pers de knoflook boven het gehakt. Voeg de rode peper toe. Breng het gehakt op smaak met peper. Vorm van het gehakt 16 kleine balletjes. Verhit de olie in een pan. Bak de gehaktballetjes in 5 min. rondom bruin. Schenk de gezeefde tomaat bij de gehaktballetjes in de pan en verwarm het gerecht afgedekt op laag vuur ca. 15 min. Bestrooi de gehaktballetjes in saus met de rest van de peterselie. Serveer warm of koud. Lekker met brood
  • U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de gehaktballetjes de dag zelf langzaam op in 15 min. Roer regelmatig