Ga terug

Rodekoolsalade

Gang Bijgerecht, Salade

Ingrediënten
  

  • 300 gram rode kool
  • 0,5 stuks sjalot
  • 3 el rode wijnazijn
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 el suiker
  • enkele takjes peterselie
  • 30 gram gele rozijnen

Instructies
 

  • Dit gerecht wordt best een dag van te voren gemaakt om de rodekool door de inwerking van de andere ingrediënten iets zachter te maken.
  • De rodekool schoonmaken, wassen en flinterdun snijden
  • Sjalot fijn versnipperen
  • Peterselieblaadjes afplukken, wassen, drogen en fijnhakken.
  • Een vinaigrette maken van sjalot, olie, azijn, suiker, zout, peper en peterselie
  • Alle ingrediënten mengen, in een slakom doen en daarop een bord met gewicht zetten
  • Plaats zo in de koelkast voor minstens enkele uren of beter een dag