Ga terug

Bruchetta met stoofpeer en geitenkaas

Gang Tussendoortje

Ingrediƫnten
  

  • bruin of volkoren stokbrood
  • stoofperen in plakjes gesneden
  • geitensmeerkaas
  • stroop
  • rucolla
  • geroosterde pijnboompitjes
  • balsamicocreme
  • kappertjes
  • walnoten

Instructies
 

Bereiding stoofperen

  • reken ongeveer 1 peertje per persoon.
  • Stoofperen schillen en gaar stoven in; 1 glaasje port en 1 glas rode wijn (meer mag natuurlijk ook), ongeveer 50 gram suiker en een kaneelstokje. Eventueel nog een beetje water toevoegen. Als de peertjes gaar en mooi rood zijn laat ze dan iets afkoelen, en snijd ze in plakjes.

Bereiding

  • snijd het stokbrood in schuine plakken (2 plakjes per persoon).
  • Rooster de plakken stokbrood tot ze knapperig en mooi bruin zijn.
  • Besmeer de stukjes stokbrood met wat stroop en daarop de geitenkaas.
  • Leg op de geitenkaas een plakje stoofpeer en daarop een walnoot.
  • Leg de stokbroodjes op een bedje van rucolla, verdeel de geroosterde pijnboompitjes er over en druppel wat balsamico creme op de rucolla. Verdeel tenslotte nog wat kappertjes over het geheel