Ga terug

Gember Boterkoek

Gang koek en taarten, Tussendoortje

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram roomboter
  • 200 gram bloem
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram fijne suiker
  • 1 potje gembersnippers met aanhangend vocht.
  • snufje zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Verwarm de oven op 225 gr.

Bereiding

  • Voeg boter, bloem en bakmeel, suiker, zout en 2/3 van het potje gembersnippers bij elkaar, Roer tot alles goed vermengd is, op het laatst met de handen tot samenhangend deeg kneden. Minstens een half uur in de koelkast laten koelen. Het deeg in de met bakpapier bekleedde vorm ( ongeveer 30 x 24 cm ) doen en ruim bedekken met bakgember. Oven op 190 graden en 25 min. in oven tot koek bruin is maar niet hard.. N.B. elke oven is anders, dus pas de baktijd aan als het nodig is. Iets laten afkoelen en in niet te grote stukken snijden