Ga terug

Paddenstoelencrêmesoep met forel

Gang Soep, Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 1 stuks sjalotje
  • 250 gram gemengde paddenstoelen oesterzwammen, kastanjechampignons, shii-take
  • 1 el olijfolie
  • 300 ml gevogelte fond
  • 100 ml kookroom
  • versgemalen zwarte peper
  • 100 gram gerookte forel
  • 1 el gehakte bieslook of peterselie vers of diepvries

Instructies
 

  • Verhit olie in soeppan en fruit fijngesneden sjalotje hier in en bak in plakjes gesneden paddenstoelen even mee. Giet bouillon er bij en kook zachtjes 10 minuten. Pureer de soep met een staafmixer
  • Voeg de kookroom en peper bij de soep en verwarm zonder te koken. Verdeel de zalm/forel/paling snippers over de 2 soepborden of soepkommen. Giet de soep erop en strooi er bieslook of peterselie over. Lekker met geroosterd witbrood en kruidenboter