Ga terug

Romige mosterdsoep

Gang Soep, Tussendoortje

Ingrediƫnten
  

  • 800 ml Bouillon
  • 200 ml Room
  • 20 gram roomboter of margarine
  • 3 el grove mosterd Marne
  • 1 stuks fijngesneden ui
  • 100 gram uitgebakken spekreepjes
  • 1 el peterselie
  • eventueel soepbinder Maggi

Instructies
 

  • Laat de boter in een soeppan uitbruisen, zonder te kleuren. Smoor nu de fijngesneden ui hierin, ook zonder te kleuren. Voeg nu de mosterd toe en blus het geheel af met de bouillon. Breng dit aan de kook en laat het op laag vuur circa 10 minuten koken. Als u de soep te dun vindt, bind deze dan licht met wat soepbinder. Klop de room halfstijf en roer deze op het laatste moment door de soep. Controleer de soep nu op smaak. Voeg indien nodig nog wat peper en zout eraan toe. Strooi nu de uitgebakken spekreepjes en de peterselie in de soep en serveer direct
  • Ik heb in plaats van gebakken spekjes gerookte zalm genomen