Ga terug

Champignons gevuld met kip

Gang Tussendoortje

Ingrediƫnten
  

  • 350 gram kipgehakt
  • 100 ml bevroren gevogelte fond
  • 300 ml gevogelte fond
  • 5 gram verse dragon
  • 5 gram peterselie
  • 12 stuks grote champignons
  • 1 mespuntje gemberpoeder
  • 1 mespuntje witte peper
  • zout
  • 1 takje salie
  • rozemarijn
  • 0,5 stuks laurierblaadje
  • 2 takjes peterselie
  • 150 ml droge witte wijn
  • 125 ml slagroom

Instructies
 

  • Meng voor de farce 100 gram van het kipgehakt met de bevroren fond in een foodprocessor tot een fijne massa. Doe de massa in een schaal en meng het resterende gehakt en de kruiden erdoor
  • Maak de champignons schoon en steek met een bolletjessteker de steeltjes eruit. Vul de hoedjes met de kipfarce
  • Breng voor de wijnsaus de gevogeltefond met de uitgestoken champignonsteeltjes, de specerijen en de kruiden aan de kook, laat het tot de helft inkoken en roer de peterselie er door
  • Zeef de fond en doe hem in een schone pan met de witte wijn en de slagroom. Laat de saus tot de helft inkoken. Breng haar op smaak met peper en zout
  • Verwarm de oven voor tot 150 graden Celcius